CBR Onderzoek

Heeft u een brief van het CBR gehad? En moet u een onderzoek doen voor uw Rijvaardigheid? Wij helpen u graag verder.

Herkeuring Rijbewijs

Het kan voorkomen door vele redenen waarbij u een herkeuring moet doen van het CBR. Denk daarbij na een medische ingreep, stoornissen (ADD,ADHD,Autistisch),medische redenen zoals suikerziekte bijv., Lichaamlijk (moeilijk bewegen van armen of benen bijv.) of dat u 70+ bent.

Hierbij komen een aantal kosten bij kijken. Als eerste kan er door het CBR gevraagd worden om een medische keuring. Hierbij wordt er gekeken naar uw bloed, urine en of u mentaal en fysiek in orde bent. Indien er een twijfel is, krijgt u te maken met een onderzoek voor het rijden. Let goed op welk code op uw brief staat.

Bij een LV – Code (Lesvoertuig), bent u verplicht om een rijschool in te schakelen voor uw onderzoek. U mag zelf uw onderzoek boeken, of onze rijschool boekt het voor u in. De kosten voor uw onderzoek is te vinden bij de tarievenlijst van het CBR, exclusief de rijschool kosten.

Bij een ZV – Code (Zelfvervoer), mag u gebruik maken van uw eigen auto. Let wel op! Niet alle verzekeraars laten het toe om gebruik te maken van een eigen auto bij een onderzoek. Indien uw rijbewijs is vervallen, wordt u niet altijd gedekt. Neem hiervoor contact op met uw auto verzekering. Twijfelt u hierbij? Wij zijn in staat om u te helpen. Onze lesauto’s staan ter beschikking voor het gebruik van uw onderzoek. Hierbij zijn wel kosten aan verbonden.


Recidive Regeling

Fouten maken kan iedereen. Zolang u ervan leert. Soms maken bestuurders zware of grote overtredingen. Hierbij kan de rijbewijs ingevorderd worden. Het CBR laat het toe, om opnieuw uw rijbewijs in bezit te brengen. Hierbij kan er gevraagd worden om een medische keuring, of een verplichte cursus, of een rijtest. Voldoet u niet aan 1 van de eisen? Dan moet u geheel uw rijbewijs opnieuw halen.

Indien u opnieuw uw rijbewijs moet halen, is er ook een echtheid verklaring nodig van het RDW. Dit heeft u nodig voor uw Theorie examen en Praktijk examen. Zonder een echtheid verklaring mag u geen examen doen.

Rijtest onderzoek

Het kan een verzoek zijn van het CBR, na het invullen van uw gezondheidverklaring om een rijtest te ondergaan. Denk daarbij na een medische ingreep, stoornissen (ADD,ADHD,Autistisch),medische redenen zoals suikerziekte bijv., Lichaamlijk (moeilijk bewegen van armen of benen bijv.). Dit geldt voor nieuwe kandidaten die “JA” hebben beantwoord op hun gezondheidsverklaring.

Wij helpen u graag aan uw onderzoek. Hierbij zijn kosten aan verbonden. LET OP! Wij hebben momenteel geen ondersteuning voor Aangepaste rijtesten en/ of examens.

Bij vragen, neem contact met ons op.

Chat openen
Chat met ons!
Scan de code
Hallo 👋 bedankt voor uw interesse voor een rijopleiding bij Verkeersschool SURR! Hoe kunnen wij u helpen?